Gabriele Sandri

Írta: Administrator
2009. október 09. péntek, 22:13
Gabriele Sandri Rómában született 1981. szeptember 23-án. Édesanyja Daniela, édesapja Giorgio. Bátyja Cristiano, aki megismertette vele élete szerelmét, az SS Lazio-t. A római Cornelio Tacito gimnáziumban érettségizett, egyetemen kommunikációt tanult, be azonban nem fejezte, mivel a családi vállalkozásban segédkezett. A 90-es évek elején, a ”rave” csúcspontján bontakozott ki zene iránti szeretete. Első lemezét 13 éves korában vette, nem sokkal később már szombatonként fővárosi klubokban pörgette a lemezeket.

2002-be kapta első nyári szerződését a Costa Smeralda-n, a porti rotondo-i Heaven klubban, innentől kezdve nyaranta a hely állandó rezidens DJ-je lett. Meg kell említeni továbbá, hogy 2004-től az ugyancsak Porto Rotondo-i Il Tartarughino klub rezidens DJ-je is lett, valamint péntekenként szerepelt a Goa klubban, és szombatonként a Suite-ben.. 2005 szilveszterén fő műsoridőben zenélt Cortinában, továbbá 2002-ben a Costa Smeralda-n a Ferragosto (az olasz naptár egy jelentős ünnepe – a fordító) végét lezáró bulin, 2002 Húsvétján is itt zenélt, továbbá 2002-től 2006-ig minden áprilisi, májusi és júniusi szombaton a Tattou di Fregene rezidens DJ-je volt.

Ugyanezt a posztot töltötte be 2006-ban és 2007-ben júniusig a római Stadio Olimpico melletti Area klubban, és 2007 nyarán a portorotondo-i McClub-ban is. Utolsó római fellépései csütörtökön a Bloomban és a Maison-ban, pénteken a Cabala-ban és szombaton a Jackie’O-ban voltak. Szerette a zenét minden ízében. Lemezgyűjteménye, -mely mindent magában foglalt amit szeretett hallgatni, a technotól a funkyig, zenék széles választéka-, sokszínű egyénisége hiteles tükörképe.

Igazságot!

Gabriele-t az arezzoi autópálya-rendőrség egyik alkalmazottja, Luigi Spaccarotella lőtte le. A helyi hatóságok nem zárták ki a szándékos emberölés gyanúját sem. A nyomozás vezetője, dr. Ledda a gyilkos fegyver esetleges hibáját is vizsgáltatta. 2008 februárjában bűnösnek találták, és első fokon 21 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, azonban –mivel fellebbezett-, a jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett.

2008. szeptember 25-én az arezzoi bíróság másodfokon is bűnösnek találta Luigi Spaccarotellát szándékos emberölés bűntettében, amely után a rendőr eldönthette hogy elfogadja az ítéletet, ebben az esetben harmadolják a büntetését, tehát 7 évet kell letöltenie, vagy továbbviszi az Assise-i ügyészséghez, ahol vagy felmentik, vagy az egész első fokon kiszabott büntetést le kell töltenie. Eközben a Sandri család is pereskedik a bíróságon, természetesen a rendőrre kiszabható maximális büntetés kiharcolásáért.

Az ügyben eddig 4 szakértői vélemény született az illetékes minisztérium részéről, valamint 3 független szakértőktől, illetve 1, egy római ballisztikai cég szakértője, Domenico Campignini részéről. Az első ballisztikai elemzés a Gabriele-vel végző töltényt vizsgálta, azonban nem tudták kimutatni hogy a töltényt valóban Spaccarotella pisztolyából adták le. A második elemzés az áldozatot vizsgálta, és már komoly bizonyítékokat tudott felmutatni ezzel kapcsolatban. Ezen a ponton a vizsgálat vezetője két ellentétes eredménnyel zárult vizsgálati anyagot tartott maga előtt, és egy újabb kémiai vizsgálatot rendelt el, eldöntendő, hogy a két egymásnak teljesen ellentmondó vizsgálat közül melyik a hiteles. Ez a vizsgálat volt a legkülönösebb. Eszerint valóban Spaccarotella adta le a lövést, méghozzá vízszintesen, két kézzel –mint a kivégzéseknél-, azonban nem célzottan, a golyó nekiütközött valaminek ami úgy 60-100 centivel Sandri előtt letérítette a normális röppályáról, pont az áldozat felé. Ugyanakkor a Sandri család ballisztikai szakértője, dr. Vagnozzi kategorikusan cáfolta ezt a komolytalan feltételezést, és kizárta hogy a töltényt bármi is eltérítette volna.

Ezek voltak a Luigi Spaccarotella, Gabriele gyilkosának ügyéből nyilvánosságra hozott adatok. „Érdekesség”, hogy az esetről rendkívül kevés adat áll a nyilvánosság rendelkezésére, ellentétben olyan hasonló esetekkel, ahol nem rendőr az érintett… Végül kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Gabriele Sandri gyilkosát, Luigi Spaccarotellát. Első fokon a korábbi rendőrre még jóval enyhébb, 6 éves büntetést szabtak, de a családot képviselő ügyvéd súlyosbítást kérve fellebbezett, s ez végül eredményre vezetett.

Nyugodj Békében Gabriele!

Emlékezzünk…

Gabriele Sandri 2007 november 11-én reggel, az előző esti, a római Piper Clubban tartott fellépése után, Milánóba tartott egy autóban, amit egy barátja vezetett, hogy megnézze csapata, a Lazio meccsét. Utazásuk egy Arezzo melletti parkolóban ért véget, ahol miután megálltak pihenni, az autópálya-rendőrség egy alkalmazottja, a parkoló Gabrieleékkel szemközti oldaláról, lelőtte őt. A golyó a nyakán találta el, amely sérülésbe reggel 9 óra 18 perckor belehalt.

A hivatalos szervek azonnali hatállyal hírzárlatot rendeltek el, egyedül az Arezzo-i Ügyészség egy illetékese állt pár kérdés erejéig a nyilvánosság elé. Mindennek ellenére Gabriele halálhíre futótűzként terjedt Olaszországban, erőteljes reakciókat kiváltva a futballszurkoló társadalomból, akik el akarták érni hogy a tragédia miatt, Gabriele iránti tiszteletadásból a Serie A aktuális szezonját azonnali hatállyal szüntessék be.

A média ezek után természetesen a „szurkolói rendbontásoktól” volt hangos, elfeledve azt, honnét indult el az egész, mélyen megsértve ezzel Gabriele Sandri emlékét.

Az ügyben résztvevő rendőrök és jogászok közül mindenki a mai napig a helyén van (kivétel az elítélt gyilkos). Igazságot a mai napig nem tett senki…

2007. 11.11. – BŰNÖS AKI FELEJT… IGAZSÁGOT GABRIELE SANDRINAK!

@ www.sslazio.hu. A fordítást köszönjük peterhungary87-nek!

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 21:35