Az Atalanta továbbra is irányított, és a 43. percben megduplázta előnyét: egy szögletet követően Marusic széles karral védekezett ezért Guida büntetőt ítélt. Ketelaere higgadtan értékesítette a tizenegyest. A félidő legvégén szerencsénkre Holm eltévesztette fejjel a kapunkat, mert nagyon tisztán bólinthatott egy beívelés után.

Mivel elégedetlen volt a védelem teljesítményével Sarri, úgy döntött, hogy a félidőben lecseréli Lazzarit és Gilát, Pellegrini és Casale érkezett. A Lazio továbbra is szenvedett a Nerazzurri támadóinak gyors támadásaitól – Miranchuk lőhetett tisztán kapura, Provedel védett – , de a 76′ percben már ő sem. De Ketelaere megkoronázta aznapi teljesítményét, a rövidbe suhintotta a labdát és ezzel 3-0-ás vezetéshez juttatta a csapatát. Immobile kozmetikázta szépítő góljával az ő általa kiharcolt büntetője révén az eredményt. 3:1!

ATALANTA-LAZIO 3-1 (2-0)
Atalanta (3-4-1-2): Carnesecchi; Scalvini, Djimsiti, Kolasinac; Holm (64′ Hateboer), Ederson (90+2′ Mendicino), De Roon, Ruggeri; Pasalic (79′ Toloi); Miranchuk (64′ Scamacca), De Ketelaere (79′ Muriel)
Lazio (4-3-3): Provedel; Lazzari (46′ Pellegrini), Gila (46′ Casale), Romagnoli, Marusic; Guendouzi, Rovella, Luis Alberto (69 Vecino); Isaksen (64′ Pedro), Castellanos (64′ Immobile), Felipe Anderson.

ÖSSZEFOGLALÓ

FORZA LAZIO